• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με καβουρμά

Τραχανότο με καβουρμά
Τραχανότο με καβουρμά
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με καβουρμά

By Άκης Πετρετζίκης 12/09/2016

Υλικά

  • 1 lt ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 500 γρ. Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. καβουρμά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό μας να είναι έτοιμος.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  4. Προσθέτουμε το Τραχανότο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Όταν το Τραχανότο τραβήξει την υγρασία του κρεμμυδιού, σβήνουμε με το κρασί.
  6. Όταν εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσει αρκετά το Τραχανότο για να ειναι έτοιμο.
  7. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά μας μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Όταν βράσει το Τραχανότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον καβουρμά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  10. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, αποσύρουμε και σερβίρουμε!
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
12/09/201601/11/2016

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

20/07/201627/09/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

20/07/201620/07/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με γαρίδες, κολοκυθάκια & σαφράν

19/07/201619/07/2016
Akis Petretzikis Chef Άκης Πετρετζίκης

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
 Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική. Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, ''The Master Chef''. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
To 2012 και για τα επόμενα 2 χρόνια ήταν ο Head Chef στο εστιατόριο του chef Michel Roux ,το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel.
Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία 5 χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα την τηλεοπτική χρονιά του 2015 μαγείρευε στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA, ''Καν΄το όπως ο Άκης'' καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή ''Ιστορίες απο την Λίστα''.
Παράλληλα ο κόσμος τον απολαμβάνει στην διαδικτυακή του εκπομπή ''Kitchen Lab''! Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να προετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές!
Παράλληλα, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων επιλέγουν τον Άκη να είναι ο κύριος πρεσβευτής των προιόντων τους.

Μέσα στο 2014 ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και μέχρι το τέλος του έτους είχε εκδώσει και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις».
Το Μάιο του 2015 ο Άκης, συνεργάστηκε με την εταιρεία Fresh One Productions η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, ανεβάζοντας video από συνταγή του στο δίκτυο του Food Tube του Jamie Oliver.

akispetretzikis.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τραχανότο: η ελληνική εκδοχή του ριζότο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα, τα νέα και τους διαγωνισμούς μας!


© 2016 Trahanoto | Omospondia | VITA. All Rights Reserved. Web Design: ONEFREEMIND
  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION