• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο
Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

By Εύη Σκούρα 19/07/2016

Υλικά

  • ½ φλυτζάνι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις
  • 1 φλυτζάνι βραστό νερό
  • Αποξηραμένα μανιτάρια της αρεσκείας σας - 250gr
  • 2,5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες - 250gr
  • 1 κουταλάκι ξανθιά ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού, ζεστό (οι χορτοφάγοι χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών)
  • 1/3 φλυτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι
  • Ψωμί σε φέτες
  • ½ – ¾ φλυτζανιού τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μπωλ με το βραστό νερό και αφήστε τα σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου. Στίψτε τα καλά με τα χέρια σας αλλά μην πετάξετε το νερό.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και την ζάχαρη και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό. Χαμηλώστε λίγο την φωτιά και αφήστε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέστε το νερό των μανιταριών και τον ζωμό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το κρασί και το μπράντι.
  6. Αφήστε να πάρει πάλι μια βράση και ρίξτε το Tραχανότο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά.
  7. Ανάψτε το γκριλ. Απλώστε τριμμένο τυρί πάνω στις φέτες ψωμιού και ψήστε μέχρι να πάρει το τυρί χρώμα, 3-4 λεπτά.
  8. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ με μια φέτα ψωμί πάνω της.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
19/07/201619/07/2016

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

19/07/201619/07/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

19/07/201619/07/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον

19/07/201607/09/2016
Evi Skoura Food Blogger Εύη Σκούρα

Είμαι η Εύη και μένω στην Αθήνα. Θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για το ταξίδι που αποφάσισα να ξεκινήσω δημιουργώντας αυτό μπλογκ. Το φαγητό το αγαπώ. Αγαπώ να δοκιμάζω νέες συνταγές, να μαγειρεύω για φίλους, να διαβάζω γι’ αυτό, να συζητάω γι’ αυτό και, βεβαίως, να το γεύομαι! Το να μαγειρεύεις για τους δικούς σου ανθρώπους είναι μια μορφή ένδειξης αγάπης, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το χαμόγελο στα χείλη τους όταν γεύονται και εγκρίνουν μια δημιουργία σου. Αυτό που θες για τους αγαπημένους σου είναι να τρέφονται σωστά και να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία. Πιστεύω πολύ στην ισορροπημένη διατροφή και όχι στις ακραίες δίαιτες. Εδώ και χρόνια, όταν συνειδητοποίησα πόσο βλαβερές είναι όλες αυτές οι επεξεργασμένες τροφές που υποτίθεται πως κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτική. Η τροφή δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ο πλέον φυσικός τρόπος να πάρουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε έξυπνα αυτά που βάζουμε στο τραπέζι μας. Δεν είμαι ειδικός στην διατροφή, είμαι όμως ένας άνθρωπος που διαβάζει πολύ, παρακολουθεί σεμινάρια και ψάχνει, όσο το δυνατόν, τις τροφές που επιλέγει. Κάποια στιγμή, αποφάσισα πως θα ήταν ωραίο αυτό το γευστικό ταξίδι να το μοιραστώ με άλλους. Κι έτσι γεννήθηκε το The Healthy Cook, όπου μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου υγιεινές και ως επί το πλείστον χαμηλές σε θερμίδες συνταγές με, όσο το δυνατόν, μη επεξεργασμένα υλικά. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πρωινά, σνακς, γρήγορα γεύματα και επιδόρπια, συνταγές για χορτοφάγους και vegans (γιατί αγαπώ πολύ τα λαχανικά), νηστίσιμες, αλλά και συνταγές με κρέας και ψάρι. Σε κάθε ανάρτηση θα βρίσκετε και διατροφικές πληροφορίες για τα βασικά υλικά, όμως στην κατηγορία “Διατροφή” θα δείτε πως υπάρχουν άρθρα αφιερωμένα σε κάποιες τροφές και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Έχοντας δουλέψει σε αεροπορική εταιρεία για περίπου δύο δεκαετίες, έχω δοκιμάσει γεύσεις από σχεδόν όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μου αρέσει να «μπερδεύω» συνταγές από διάφορες κουζίνες, έχω όμως μια αδυναμία στην Μεσογειακή, και ιδίως στην Ελληνική κουζίνα. Μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά, το τζίντζερ, το λάιμ, η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα όσπρια και άλλα υλικά τα οποία θα ανακαλύψετε διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου. Κι επειδή, όπως σας είπα, η ισορροπία είναι το παν, αφήνω και λίγο χώρο για κανένα γλυκάκι πού και πού, μια και η ζαχαροπλαστική είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Νομίζω πως πιο πολύ απολαμβάνω όλη τη διαδικασία της δημιουργίας ενός γλυκού, παρά τη δοκιμή του, όταν πια είναι έτοιμο. Στην κατηγορία “Μικρές αμαρτίες” θα βρείτε γλυκά, λίγο πιο ελαφριά, για εκείνες τις δύσκολες ώρες που όλοι μας θέλουμε το γλυκάκι μας… Σκοπός μου είναι να σας αποδείξω πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι πολύπλοκη, ούτε ανιαρή. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό ταξίδι, το οποίο εύχομαι να απολαύσετε μαζί μου!

thehealthycook.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τραχανότο: η ελληνική εκδοχή του ριζότο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα, τα νέα και τους διαγωνισμούς μας!


© 2016 Trahanoto | Omospondia | VITA. All Rights Reserved. Web Design: ONEFREEMIND
  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION