• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger
Τραχανότο με σπαράγγια & ginger
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

By Gourmelita 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Ελαιόλαδο - 100ml
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • Φρέσκια ρίζα ginger - 10εκ
  • 1 πρόβειο γιαούρτι
  • Βραστό νερό - 800ml
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα σπαράγγια, και κόβετε τα κοτσάνια τους με το χέρι σας. Χρειάζεται να αφαιρέσετε περίπου 10-15 εκατοστά από το χοντρό τους μέρος. Σπάστε τα σε μακρόστενα κομμάτια ή κόψτε τα.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι, καθαρίστε το ginger από την φλούδα του, και κόψτε το σε φετούλες.
  3. Ετοιμάστε το βραστό νερό σας. Σε μεγάλο τηγάνι, τοποθετείστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά τα σπαράγγια και το ginger σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια, και προσθέστε το τραχανότο. Σωτάρετε για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας.
  5. Προσθέστε τμηματικά το νερό, ανακατεύοντας πάντα απαλά. Το τραχανότο θα είναι έτοιμο όταν χυλώσει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, και καλή σας όρεξη!
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
19/07/201619/07/2016

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

19/07/201619/07/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

19/07/201619/07/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον

19/07/201607/09/2016
Gourmelita Food Blogger Gourmelita

Λατρεύω το καλό φαγητό! Οι παλαιότερες και πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις συσχετίζονται σχεδόν πάντα με κάποιο φαγητό-την μυρωδιά, την γεύση ή την υφή του. Από τότε που με θυμάμαι μου άρεσε η μαγειρική και πειραματιζόμουν μέσα στην κουζίνα. Τα τελευταία χρόνια με έχει συνεπάρει και ο μαγικός κόσμος της ζαχαροπλαστικής. Με ενθουσιάζει να ανακαλύπτω και να δοκιμάζω νέες συνταγές και να τις ανταλάσσω με τις φίλες μου. Αγαπάω τις νέες γεύσεις και λατρεύω τα καλά εστιατόρια. Και όταν λέω 'καλά', εννοώ αυτά που σερβίρουν νόστιμο, καλομαγειρεμένο φαγητό. Η περιήγηση μου στον κόσμο των γεύσεων, δεν μπορεί να μείνει περιορισμένη στους τέσσερις τοίχους της δικής μου κουζίνας.

gourmelita.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τραχανότο: η ελληνική εκδοχή του ριζότο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα, τα νέα και τους διαγωνισμούς μας!


© 2016 Trahanoto | Omospondia | VITA. All Rights Reserved. Web Design: ONEFREEMIND
  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION