• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια
Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μερίδες: 6
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

By Ηλίας Μαμαλάκης 20/07/2016

Υλικά

  • 2 κουτάκια Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 600gr
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
  • 3 κουταλάκια σούπας φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 600gr καλά καθαρισμένο καλαμάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κιτρινόριζα

Εκτέλεση

Για τα καλαμαράκια

Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τα καλαμάρια.  Τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.  Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του καλαμαριού μαζί με το λειωμένο κρεμμύδι και το λειωμένο σκόρδο.  Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα οπότε ρίχνετε το πιπέρι και την κιτρινόριζα.  Το ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε την φρεσκοκομμένη ντομάτα.  Αλατίζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το καλαμάρι να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα.  Το διατηρείτε ζεστό.

Για το Τραχανότο

  1. Ετοιμάζετε το Τραχανότο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να μυρίσει καλά και ρίχνετε μέσα το Τραχανότο και το σοτάρετε μέχρι να τραβήξει όλο το βούτυρο.
  1. Αρχίζετε και προσθέτετε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλο σιγά-σιγά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια και περιμένετε κάθε φορά να τραβηχτεί όλος ο ζωμός για να βάλετε όλη τη δόση.
  1. Όταν το Τραχανότο σας μαλακώσει αρκετά χωρίς να παραψηθεί το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρέψει.
  1. Το βάζετε στο μπλέντερ σας και το κτυπάτε μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα. Τη βγάζετε από το μίξερ και τη βάζετε στην κατσαρόλα και την ζεσταίνετε καλά ανακατεύοντας συνέχεια.
  1. Μόλις ζεσταθεί καλά τη σερβίρετε στα πιάτα σαν μικρό βουναλάκι, την πιέζετε στη μέση να κάνει μια λακουβίτσα και σερβίρετε τα καλαμαράκια.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
20/07/201620/07/2016

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καβουρμά

12/09/201601/11/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

20/07/201627/09/2016
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με γαρίδες, κολοκυθάκια & σαφράν

19/07/201619/07/2016
Ilias Mamalakis Chef Ηλίας Μαμαλάκης

Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία. Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Μαγειρικόν”. Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο και έτσι μπήκε στη δημοσιογραφία της μαγειρικής. Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες με τα περιοδικά ΜΕΝΟΥ, ELLE, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”. Τελικά το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Από το 1998 έως το1999 συμμετείχε στη σειρά μαγειρικής της ΕΡΤ “Χρυσές συνταγές”. Έκανε την εκπομπή “Στην κουζίνα ολοταχώς στο mega channel για τρία χρόνια και μετά ακολούθησε η εκπομπή: “Ντομάτα και πιπεριά” για άλλα τρία χρόνια. Έχει γράψει μέχρι τώρα έντεκα (11) βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια. Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της πολυβραβευμένης εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς “στο MEGA CHANNEL, καθώς και αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής ΜΠΟΥΚΙΑ & ΣΥΧΩΡΙΟ που παρουσιαζόταν στο ίδιο κανάλι. Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τραχανότο: η ελληνική εκδοχή του ριζότο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα, τα νέα και τους διαγωνισμούς μας!


© 2016 Trahanoto | Omospondia | VITA. All Rights Reserved. Web Design: ONEFREEMIND
  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION