Μαγειρέψτε Τραχανότο σε απλά βήματα
trahanoto-vasiki-sintagi

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ, Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τρόπος προετοιμασίας σε 3 απλά βήματα

preparation_step1
preparation_step2
preparation_step3

Θα χρειαστείτε

  • Ένα κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
  • 60-80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Έναν κύβο λαχανικών ή 800 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • Μία κουταλιά ντοματοπολτό
  • Βραστό νερό
  • Βαθύ τηγάνι και ξύλινη κουτάλα

1. Βάζουμε 60-80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το πε­ριεχόμενο του φακέλου για 1 λεπτό.

2. Προσθέτουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό και έναν κύβο λαχανικών (μπο­ρούμε να αντι­καταστήσουμε τον κύβο με σπιτικό ζωμό λαχανικών για πλουσιότερη γεύση αλλά θα τον προσθέσουμε στο επόμενο βήμα) και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

3. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά 800 ml βραστό νερό (ή αντίστοιχη ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών). Μόλις το νερό απορροφηθεί και το Τραχανότο είναι χυλωμένο, προσθέ­τουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσθέτουμε λίγο αλάτι, μόνο αν έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτικό ζωμό λαχανικών και όχι κύβους).

trahanoto-3-vimata

Το Τραχανότο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα (4 μερίδες) σε μόλις 5 λεπτά. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε τριμμένη φέτα για πλουσιότερη γεύση.